Zoeken

Ramadan 2015 op 2M: het programma!

27 mei 2015 - 22:14 - Marokko

©

Zoals elk jaar heeft Marokkaanse televisiezender 2M een speciaal programma uitgewerkt voor de Ramadanperiode. En ook dit jaar wordt er plaats gemaakt voor humor.

De zender, die moeilijkheden ondervindt om Ramadanserie L’Couple te vervangen, stelt al zijn hoop in Marokkaanse humorprogramma’s. Een heruitzending van L’Couple staat gepland voor 19:30, net voor de iftar.

Het vervolg van de sitcom ’Kenza fi douar’, nu ’Nayda fi douar’, zal dagelijks om 20:30 worden uitgezonden. Het eerste seizoen trok tijdens de Ramadan in 2014 ruim 10 miljoen kijkers aan. In het nieuw seizoen spelen onder meer Dounia Boutazout, Meryem Zaïmi, Aziz Dadass, Aziz Hettab en Abdellah Didane.

2M heeft ook een nieuwe reeks voor de Ramadan 2015. ’Nejma w Qamar’ zijn korte afleveringen van vier minuten met in de hoofdrollen Samia Akariou en Badiaa Senhaji. In de serie worden de twee jonge vrouwen aangeworven als straatverkoopsters in Casablanca.

Dounia Boutazout zal ook in de serie ’F Salone’ verschijnen. Korte afleveringen van drie minuten zullen dagelijks om 20:15 worden uitgezonden.

Om 21:00 zal de comedy-serie ’Al khawasser’ worden uitgezonden. De serie is in productie en begrijpt 30 afleveringen van vier minuten met Samia Akario en de zangers Ghani Kabbaj en Said Mousker. Het verhaal speelt zich af in het verleden, maar de personages verplaatsen zich met motorfietsen, hebben smartphones en zelfs computers.

’Hbal Rih’, historische reeks over het Marokkaans cultureel erfgoed wordt ook dit jaar uitgezonden. Hicham Bahloul maakt in de reeks zijn grote terugkeer op televisie. De acteur moest lang revalideren na een zwaar verkeersongeval.

Al Aoula heeft zijn rooster voor de Ramadanmaand nog niet bekend gemaakt omdat een meerderheid van de programma’s nog niet klaar zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team