Zoeken

Onbeschaamd racisme na overlijden Belgische tiener in Marokko

3 augustus 2016 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

In België wordt er met ongeloof en onbegrip gereageerd op de vele racistische reacties na het overlijden van een 15-jarige Belgische Marokkaan uit Genk. Ramzi Mohamed Kaddouri kwam om bij een quad ongeval in Marokko.

Kort na de aankondiging van zijn dood plaatse de Vlaamse Verdedigings Liga volgend bericht op Facebook: « Onze grootste vraag: Ziet een Vlaming er tegenwoordig zo uit? ». Daarop volgden tientallen racistische reacties. De organisatie verwijderde het bericht intussen.

De Liga stelt met dit bericht de aandacht te hebben willen trekken op de « onjuiste titels » zoals « 15-jarige Belg sterft in Marokko » en « 15-jarige Vlaming sterft in Marokko ». « Het ging over de vraag van de nationaliteit, en was zeker niet bedoeld als enige vorm van sarcasme, ironie of iets dergelijks. We wilden de krant aanmanen om hun artikel deftig op te stellen, en een juiste titel te kiezen ».

De familie en vrienden van Ramzi Mohammad Kaddouri reageerden geschokt. « Ik kan niet geloven dat mensen zich hiermee kunnen bezighouden terwijl wij als familie nog volop aan het rouwen zijn. Het doet enorm veel pijn om zulke dingen te lezen over iemand die een hart van goud had. », zegt Ramzi’s neef. De ouders van de jongen bevinden zich nog in Marokko. Het is niet bekend of ze iets gaan ondernemen tegen de VVL.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team