Zoeken

Proces Marokkaanse christenbekeerling uitgesteld

30 december 2013 - 22:36 - Marokko

©

Het proces in beroep tegen Mohamed Al Baladi, eerder veroordeeld tot twee jaar cel nadat hij zich bekeerde tot het christendom, werd uitgesteld naar donderdag 6 februari.

Raadsman Driss Hadrouk vertelde aan EFE dat het Hof van Beroep in Fez had besloten het proces uit te stellen, als gevolg van de afwezigheid van een aantal getuigen. Ook kende de rechter hem en zijn collega’s meer tijd toe om de verdediging van Mohamed Al Baladi voor te bereiden.

De 31-jarige Mohamed Al Baladi verscheen donderdag vrij voor de rechter. Afgelopen november was hij vrijgelaten na een maand in de gevangenis te hebben doorgebracht. Zijn vrijlating dankt hij aan de sterke mobilisatie van mensenrechtenorganisaties en de vele media-aandacht.

In Marokko wordt godsdienstvrijheid gegarandeerd door de nieuwe grondwet van 2011. In artikel 220 van het Marokkaanse wetboek van strafrecht staat echter dat ieder die een poging doet om het geloof van een moslim te ondermijnen en hem te bekeren, een gevangenisstraf van 6 maanden tot 3 jaar wacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team