Zoeken

Premier Benkirane niet blij met succes Koning Mohammed VI in Afrika?

12 februari 2017 - 17:45 - Marokko

©

Vier maanden na de overwinning van de PJD-partij bij de parlementsverkiezingen heeft Marokko nog steeds geen regering. En er blijkt geen oplossing in zicht. Voor de trage vorming van een coalitieregering hebben experts een heel verrassende uitleg.

De krant l’Economiste ondervroeg experts over de politieke situatie in Marokko. Volgens hen is Abdelilah Benkirane jaloers op het succes van Koning Mohammed VI in Afrika. De monarch regelde onlangs de terugkeer van Marokko in de Afrikaanse Unie. Premier Benkirane werd echter uitgesloten van de onderhandelingen met de landen van de Afrikaanse Unie.

Experts spreken over « de slechte wil » van Premier Bekirane om het succes van de Koning in Afrika te erkennen en stellen dat de trage reactie van de PJD partij over de terugkeer van Marokko in de Afrikaanse Unie daar een bewijs van is.

Een ander bewijs is volgens de krant de reactie van de PJD-burgemeester van Meknes die tijdens een vergadering van de gemeenteraad weigerde over het onderwerp te spreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team