Zoeken

Politie Casablanca spreekt Loubna Abidar tegen

7 november 2015 - 16:00 - Cultuur

©

Slechts enkele uren na de publicatie van een filmpje waarin Marokkaanse actrice Loubna Abidar over haar agressie vertelt en hoe de politie haar weigerde te helpen, hebben de autoriteiten haar verklaringen tegengesproken.

In een bericht aan de media bevestigt de Wilaya van Casablanca dat de jonge actrice van Much Loved vrijdag rond 2:30 uur in een politiekantoor aangifte was komen doen van een agressie. Ze weigerde echter te vertellen waar en hoe ze was aangevallen.

Nog steeds volgens de Wilaya weigerde Abidar ook het proces verbaal te ondertekenen, omdat ze eerst naar het ziekenhuis wilde om een medisch attest te verkrijgen.

In de video legt de actrice uit hoe ze door onbekenden met een mes werd aangevallen en hoe de politie had geweigerd om haar te helpen. Een agent zou zelfs "eindelijk hebben ze je geslagen" hebben gezegd. Toen ze zich wilde laten verzorgen weigerden ook de dokters om haar te helpen.

Loubna Abidar hield de hoofdrol in de omstreden prostitutiefilm Much Loved van Nabil Ayouch. De film vertelt het verhaal van vier jonge prostituees in Marrakech en werd in Marokko verboden. In het buitenland werd de film wel getoond en kreeg zelfs meerdere prijzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team