Zoeken

Betrapte pedofiele kruidenier krijgt lichte celstraf in Marrakech

17 juli 2014 - 23:03 - Marokko

©

Een kruidenier is door de rechtbank van Marrakech tot een gevangenisstraf van twee jaar en een schadevergoeding van 10.000 dirham veroordeeld. De man was op heterdaad betrapt toen hij een 10-jarig jongetje seksueel wilde misbruiken.

De man, een vrijgezel van 55 jaar, heeft de poging tot misbruik toegekend en vertelde aan de rechter dat hij sinds zijn jongste jaren homoseksuele neigingen had. Hij bekende ook dat hij het slachtoffer eerder al had verkracht tegen een pakje koekjes van een dirham.

Op 22 juni hadden de buren van de kruidenier in het dorpje Douar Sidi Yahya Oueled Mellouk, in de regio van Anakhil in Marrakech, de man verrast toen hij het jongetje opnieuw wilde misbruiken.

Oké als het een meisje was?

Een filmpje werd door getuigen op internet geplaatst. Op het filmpje ziet men hoe de man zijn buren smeekt om hem niet bij de politie aan te geven. Een van de omstanders zorgde voor extra veel woede toen hij antwoordde:

"Ons handicap is dezelfde, als het tenminste een meisje was dan zou ik het hebben begrepen, maar een jongen dat is een aberratie."

Deze uitspraak zorgde op sociale media in Marokko voor nog meer controverse dan de misbruiken zelf. Voor vele Marokkanen is het alsof men toegeeft dat kleine meisjes verkrachten toegestaan is in sommige regio’s van het land.

Voor de misbruiken werd de kruidenier nog geen maand later tot twee jaar gevangenis veroordeeld. Ook zal hij 10.000 dirham aan de familie van het jonge slachtoffer moeten betalen. De familie van het jongetje wil echter in beroep gaan tegen de veel te lichte straf omdat de man hun zoon herhaaldelijk zou hebben verkracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team