Zoeken

Pastilla met kip

Pastilla met kip
Ingrediënten

Vulling

 1 kip
 125g gemalen amandelen
 500 g gehakt ajuin
 4 gekookte eieren
 100 g boter
 Een eetlepel plus dan een half glas suiker
 Een glas verse koriander
 Een theelepel kaneel
 Een theelepel peper
 Saffraan

Montage

 500 g brickdeeg
 50 g boter
 Twee opgeklopte eieren
 Poedersuiker en kaneel

Begin met de vulling van de pastilla door de ajuinen in een beetje boter te doen sudderen. Voeg er de kip toe en laat op een matig vuur gedurende 15 minuten koken. Voeg dan de gehakte koriander, kaneel, saffraan en de eetlepel suiker plus een half glas water. Dek af en laat op een laag vuurtje koken.

Voeg water toe indien nodig zodat de bodem van je kookpot vochtig blijft. Verwijder de kip als deze gaar zit en laat de rest op het vuur tot het vocht volledig is verdampt. De vulling mag niet vochtig zijn om het deeg niet te doorweken. Snijd de kip in zeer kleine stukjes en laat opzij.

Meng de gemalen amandelen en een half glas suiker in een kom. Snij in een andere kom de eieren in kleine stukjes.

Verwarm de oven op 150° C. Neem een ronde taartvorm, beboter de bodem ervan en leg er de deegbladen op zodat de volledige bodem bedekt is maar dat elk deegblad half uit de vorm hangt. Leg er dan een dik laag vulling, stukjes kip, stukjes eieren en een beetje van de mengeling van gemalen amandelen en suiker. Dek dan met een deegblad en begin opnieuw tot je geen vulling meer over hebt. Bedek alles met één of twee deegbladen en plooi de uithangende deegbladen naar binnen. Plak alles dicht met een mengsel van gesmolten boter en opgeklopte eieren.

Doe je bastella in de oven en laat 15 minuten bakken. Draai ze dan om en laat opnieuw 10 à 15 minuten. De pastilla is klaar wanneer de deegbladen een mooie gouden kleur genomen hebben.

De pastilla decoreer je door ze met poedersuiker te bestrooien en daarna ruiten te tekenen met een beetje kaneel.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 120 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team