Zoeken

Pastilla met gehakt

Pastilla met gehakt
Ingrediënten

 50 g gesmolten boter
 500 g brickdeeg (grote vellen)
 1 fijngesneden ajuin
 Olie
 750 g gehakt
 1 rode paprika in stukjes gesneden
 1 geraspte wortel
 Zout en peper
 1 kleine kom in melk geweekte broodkruimels
 100 g chinese vermicelli
 Cayennepeper
 200 g slagroom
 150 g geraspte kaas
 1 geklopt ei
 Gesmolten boter

Fruit de in stukjes gesneden ajuin in een pan met een beetje olie. Voeg er het gehakt aan toe en roer het gehakt los met een houten lepel. Voeg de stukjes rode paprika eraan toe plus de geraspte wortel, bestrooi met zout en peper. Blijf roeren tot het gaar is en neem van het vuur.

Week de chinese vermicelli in warm water, laat ze vervolgens uitlekken en snijd ze in stukjes. Voeg de vermicelli bij het geweekte brood in een schotel en voeg de gehaktbereiding eraan toe, roer alles door mekaar met een houten lepel.

Voeg dan de cayennepeper, slagroom en de helft van de geraspte kaas toe.

Vet een rond bakblik in met olie en beleg het bakblik met pastilladeegvellen, elkaar overlappend en de hele bodem bedekkend. laat brede strengen over de bodem heen afhangen. Bedek de bodem met het gehaktbereidsel en bestrooi met de geraspte kaas. Sla de randen van het deeg over de vulling heen en bestrijk met een mengsel van gesmolten boter en een opgeklopte ei. Vouw ongeveer een tiental velletjes pastilladeeg in de vorm van een driehoek en bestrijk deze met gesmolten boter. Leg deze driehoekvormpjes over de ganse oppervlakte van de pastilla, als bloemblaadjes. Vervolgens versier je het hart (midden) met een in gesmolten boter en ei gedompeld stukje deeg in de vorm van een bloemetje gevouwen.

Vouw voorzichtig de nog overhangende uiteinden van de bloemblaadjes onder de pastilla aan alle zijkanten, bestrijk het deeg volledig met het mengsel boter en ei en zet de pastilla ongeveer 30 min in een voorverwarmde oven aan 200°C tot wanneer de pastilla er goudbruin uitziet. Garneer met een paar stukjes rode paprika en dien warm op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 70 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team