Zoeken

Ophef in België om komst Marokkaanse politiemensen

7 oktober 2015 - 23:35 - Wereld

©

Om de radicalisering onder jongeren te bestrijden heeft de Belgische minister van Binnenlandse zaken een beroep gedaan op Marokkaanse politieagenten. Zijn initiatief zorgt voor heel wat opschudding en ontevredenheid in België.

Vooral de Franstalige politieke partij Ecolo vindt het initiatief onaanvaardbaar en oordeelt dat het een bewijs van onmacht van de regering is.

Zakia Khattabi, Belgisch-Marokkaanse co-voorzitster van Ecolo, reageerde heftig op het initiatief in een interview met Levif:

"Het is een erkenning van onmacht en incompetentie! België besteedt een vorstelijk gezag uit en haalt er een buitenlandse politie bij voor sommige wijken. Wat een stigmatisering! Welk signaal geven we aan deze wijken waar Belgen van allochtone afkomst van de tweede en zelfs derde generatie leven? In Brussel vragen wij al jaren dat Brusselse politiepatrouilles in bepaalde wijken worden ingezet, omdat zij de werkelijkheid van deze wijken beter kennen dan de Vlaamse of Waalse politie. En nu willen ze politieagenten uit Marokko brengen!"

Het Belgische ministerie van Binnenlandse zaken heeft in een poging om de zaak te kalmeren laten weten dat de Marokkaanse politiemensen niet op straat zullen patrouilleren. Zij zullen in België voornamelijk meetings over radicalisering bijwonen. Volgens het uitwisselingsproject zullen ook Belgische politiemensen in Marokko leren omgaan met radicalisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team