Zoeken

Oorlogsheld in Nederland afgeserveerd na huwelijk met Marokkaanse

31 augustus 2015 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Korporaal Saïd N. werd onlangs uit het Nederlands leger gezet na zijn huwelijk met een intussen Nederlands genaturaliseerde vrouw uit Marokko. Hij besloot als gevolg de Nederlandse Staat voor de rechter te slepen.

De 34-jarige militair vocht onder meer in Bosnië en Afghanistan. Hij had een vertrouwensfunctie bij de Nederlandse Koninklijke landmacht en was scherpschutter beveiliger van Geert Wilders schrijft De Telegraaf. Hij werkte ook als chauffeur voor de Commandant der Strijdkrachten en de chef Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) Pieter Cobelens. Hij mocht als elitemilitair zelfs de kist van Prins Bernhard dragen.

De Raad van State buigt zich volgende maand over de zaak. Michael Rupertin, de advocaat van Said N., is ervan overtuigd dat zijn ontslag het gevolg is van zijn huwelijk. "Alleen omdat hij met een inmiddels keurig tot Nederlandse genaturaliseerde vrouw uit Marokko trouwde, moet deze veteraan het veld ruimen."

Saïd begrijpt niet waarom hij werd afgeserveerd. "Geen mens trouwer aan het Koninkrijk der Nederlanden en de Oranjes dan ik. Ik vocht voor vrijheid en democratie in den vreemde. Maar de MIVD dumpt mij, omdat ik vanwege mijn huwelijk een veiligheidsrisico zou zijn. Verdient een veteraan het om zo te worden afgeserveerd?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team