Zoeken

Een derde zwangerschappen in Marokko ongewenst

9 april 2015 - 15:00 - Marokko

©

In Marokko zijn ruim één derde van de zwangerschappen ongewenst. Dat stelt professor Chafik Chraibi, grote voorstander van de legalisatie van abortus. Koning Mohammed VI verwacht in de komende dagen een rapport over illegale abortussen in het land.

Chafik Chraibi werd ondervraagd door de commissie belast met het rapport. Volgens de professor zijn dus één derde van de zwangerschappen in het land ongewenst. En als de zwangerschap niet gewenst is, is de kans groot dat de vrouw van het kind af willen. Wanneer dat illegaal gebeurt kunnen de fysieke en psychische gevolgen drastisch zijn.

Chraibi stelt tevens dat de huidige wet enkel abortus toestaat wanneer de zwangerschap gevaarlijk is voor de moeder, wat bij slechts 6% van de abortussen het geval is. Met andere en veel frequentere situaties zoals incest, verkrachting of ongewenste zwangerschap, wordt geen rekening gehouden.

De commissie ingesteld door Koning Mohammed VI moet ten laatste op 16 april concrete voorstellen presenteren voor de hervorming van de abortuswet. De nieuwe tekst moet rekening houden met "de deugden van de Ijtihad" (inspanning om de verzen van de Koran te interpreteren), en de evolutie en aspiraties van de Marokkaanse samenleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team