Zoeken

Omar Dmoughi, Marokkaan die een bloedbad in Parijs voorkwam

22 februari 2016 - 13:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Drie maanden na de dodelijke aanslagen in Parijs is Omar Dmoughi nog steeds in shock. De jonge Marokkaan kon bij de Stade de Frans een bloedbad voorkomen.

Voor een twintigtal Franse Kamerleden vertelde Omar enkele dagen geleden wat er die avond was gebeurd. "Ik zie voor mij een jongeman van maximum 23 of 24 jaar, die me recht in de ogen kijkt." Omar dacht dat het een politieman in burger was.

Omar hoorde een eerste kamikaze die zich liet ontploffen, en dan niets meer... De politie liet hem alleen achter om naar de plaats van de ontploffing te rennen. "Er was niemand." Hij merkte de jongeman op met een winterjas en een spijkerbroek die nabij poort G van het stadion heen en weer liep. Omar vroeg hem om weg te gaan, de jongeman deed twee stappen achteruit en activeerde vervolgens zijn bomgordel.

De jonge Marokkaan werd naar het ziekenhuis gebracht waar hem werd gevraagd om een week later terug te komen als hij zich niet beter voelde. Zijn gedachten gaan sindsdien steeds terug naar een man die hem na de ontploffing om hulp vroeg. "Ik kon hem niet helpen. Ik kon mijn benen niet meer bewegen." De man overleed enkele minuten later.

Omar wordt nu in een psychiatrisch ziekenhuis verzorgd. "Ik knars mijn tanden tot het bloed. Ik begrijp niet of ik een slachtoffer ben of niet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team