Zoeken

Nigeriaanse President geeft toe: "nooit gesprek gehad met Mohammed VI"

13 maart 2015 - 22:02 - Wereld

©

Nigeriaanse President Goodluck Jonathan heeft vrijdag toegegeven dat hij nooit een telefonisch gesprek heeft gehad met Koning Mohammed VI.

In een verklaring laat de President weten dat hij "geschokt, verrast en beschaamd" is door de controverse die is ontstaan over zijn vermeende telefoongesprek met Koning Mohammed VI.

In een poging om zijn imago te redden laat Goodluck weten dat hij een onderzoek naar het schandaal heeft bevolen. De ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken die het verzoek voor een telefonisch gesprek heeft gemaakt, mag volgens Goodluck ook een sanctie verwachten.

Koning Mohammed VI had vorige week een telefoongesprek met Goodluck Jonathan geweigerd omdat het verband zou houden met de komende verkiezingen in Nigeria. Het ministerie van Buitenlandse zaken had de weigering via een verklaring bekendgemaakt.

Nigeria reageerde eerder deze week met een officiële verklaring waarin werd vermeld dat Koning Mohammed VI en Goodluck Jonathan wel telefonisch hadden gesproken. Marokko had kwaad gereageerd op de valse verklaring en had zijn Ambassadeur in Abuja teruggeroepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team