Zoeken

Honderden nieuwe taxi’s voor luchthaven Casablanca

12 maart 2015 - 21:06 - Economie

©

Op de luchthaven van Casablanca zullen alle Mercedes 240D taxi’s in de komende maanden worden vernieuwd. De hele taxivloot wordt gemoderniseerd om een betere dienstkwaliteit te leveren.

De vernieuwing van de grote taxi’s werd vorige week beslist door de Raad van de regio Casablanca. Volgens l’Économiste zullen taxi-eigenaars naast de sloopregeling een extra subsidie ontvangen om hun voertuigen te veranderen.

"Het doel is om de taxivloot te moderniseren met de nadruk op veiligheid, milieuvriendelijkheid en toegevoegde waarde", aldus Chafik Benkirane, voorzitter van de regio Casablanca. Ook is het volgens hem belangrijk een positief imago te geven van de luchthaven aan toeristen die Marokko bezoeken.

In ruil voor de financiële steun zullen taxichauffeurs een overeenkomst met de autoriteiten moeten ondertekenen met betrekking tot onder meer gedrag, ethiek en veiligheid.

In totaal zal de overheid ruim 80 miljoen dirham investeren in de vernieuwing van de 340 taxi’s die tussen de luchthaven, de metropool en naburige steden rijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team