Zoeken

Moslima zwaar mishandeld door vier mannen in België

2 april 2016 - 19:15 - Marokko

©

Soumaya Aouami Regragi werd eerder deze week in het Belgische Willebroek door vier mannen aangevallen. Ze vertelde haar verhaal aan Belgische media.

De 37-jarige moeder draagt een hoofddoek en heeft al jaren een huis in Willebroek. Ze was net inkopen gaan doen en moest haar kinderen op school gaan afhalen.

"Een man in een sedan, mogelijk een Opel, benadert me. Hij is rond de vijftig. Ik doe een teken dat hij een beetje opzij moet. Hij laat zijn motor grommen en raakt me aan mijn dij. Ik reageer kwaad en geef een klap op de motorkap met mijn tas. Hij stapt uit zijn auto, we beledigen en spugen naar elkaar. Hij scheldt me uit in het Frans. < vuile aap, smerige makak >", vertelt Soumiya.

Drie mannen komen op dat moment dichterbij en beginnen Soumaya af te ranselen. "Een van hen, die met een Austin Mini reed, pakt me bij de keel en knijpt heel hard. Intussen geeft een andere me klappen op het hoofd", aldus het slachtoffer. Een moedige jongeman greep uiteindelijk in en maakte een einde aan de mishandeling. De vier daders vertrokken met hun auto’s.

Soumaya is er zeker van dat haar agressie het gevolg is van de aanslagen in Brussel. "Wanneer je een hoofddoek draagt ben je nu een terrorist. We moeten allemaal betalen omdat enkele idioten misdaden hebben begaan. Ik wil tot kalmte en geweldloosheid oproepen."

Een klacht werd bij de politie ingediend. Soumaya kreeg zeven dagen arbeidsongeschiktheid voorgeschreven.

Bladna.nl