Zoeken

Moslims willen aantal moskeeën in Frankrijk verdubbelen

7 april 2015 - 14:00 - Wereld

©

Dalil Boubaker, voorzitter van de Franse Raad voor het Moslimgeloof (CFCM), heeft zaterdag opgeroepen tot een verdubbeling van het aantal moskeeën in Frankrijk binnen de twee jaar.

"Er zijn heel veel gebedsruimtes en onafgewerkte moskeeën, en er zijn veel moskeeën die niet zijn gebouwd", verklaarde de rector van de grote moskee van Parijs tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Unie van Islamitische Organisaties in Frankrijk. Volgens hem is het huidig aantal moskeeën in Frankrijk onvoldoende voor de ruim 7 miljoen moslims die in het land wonen.

Amar Lasfar, voorzitter van de Unie van Islamitische Organisaties in Frankrijk (UOIF), verheugde zich over het feit dat er "steeds minder burgemeesters zich systematisch verzetten tegen de bouw van moskeeën". Volgens hem is het eveneens "noodzakelijk dat het aantal moskeeën evenredig is aan het aantal moslims".

Zonder veel verrassing heeft de Franse extreem-rechts partij Front National onmiddellijk gereageerd en beschouwt het voorstel als "belachelijk en gevaarlijk". De partij vraagt dat "de werken van alle moskeeën in aanbouw worden stilgelegd, in afwachting van een nationaal onderzoek naar hun financiering".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team