Zoeken

Moordenaar dochter Marokkaanse zangeres Laila Ghofran opgehangen in Egypte

21 juni 2014 - 20:03 - Wereld

©

De moordenaar van Hiba Al Akkad, de dochter van de Marokkaanse zangeres Laila Ghofran, en haar Egyptische vriendin, werd op donderdag 19 mei opgehangen in Egypte.

Hiba Al Akkad en Nadine Khlad Jamaleddine werden in november 2008 vermoord in een appartement in een residentiële buitenwijk van de Egyptische hoofdstad Caïro.

Hun moordenaar, Mahmoud Sayed Abdel Hafed Issawi, werd hetzelfde jaar gearresteerd. De toen 19-jarige arbeider werd tot de doodstraf veroordeeld, maar het Hof van Cassatie vernietigde het vonnis. In 2010 werd hij echter opnieuw ter dood veroordeeld voor dubbele moord door het Strafhof van Gizeh.

Tijdens het proces werd de echtgenoot van Hiba El Akkad van de moord beschuldigd door Laila Ghofran. Ook was, volgens haar advocaat, het proces-verbaal vervalst door de politie-inspecteur die met de zaak belast was.

Het politieonderzoek toonde echter aan dat Mahmoud Sayed Abdel Hafed Issawi geld nodig had en bij de slachtoffers wilde inbreken. Hij werd door Hiba Al Akkad en Nadine Khlad Jamaleddine betrapt en vermoordde hen. Hij vluchtte nadien met zijn kleine buit: een mobiele telefoon en ongeveer 600 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team