Zoeken

Wie heeft de Marokkaanse Houria Moumni vermoord?

25 maart 2014 - 22:57 - Marokko

©

Het proces tegen de vermeende moordenaars van Cassandre Bouvier en Houria Moumni is dinsdag begonnen in Argentinië. De Franse Casssandre en de Marokkaanse Houria werden in juli 2011 op brute wijze vermoord.

De twee jonge vrouwen, studenten aan het Instituut van hogere onderwijs voor Latijns-Amerika (IHEAL) te Parijs, bevonden zich in Argentinië voor hun studies.

Houria werd vermoord door een kogel in de rug. Cassandra werd in het hoofd geschoten. De twee jonge vrouwen waren daarvoor verkracht en zwaar mishandeld. De lichamen van Houria en Cassandre werden ruim twee weken na hun verdwijning gevonden in een natuurpark.

Drie verdachten werden gearresteerd en verschenen dinsdag voor de rechter. Gustavo Lasi, 27, een voormalige stadsmedewerker, is de hoofdverdachte. Zijn DNA vertoont overeenkomsten met sporen die op het lichaam van de slachtoffers zijn gevonden. Bovendien werd de mobiele telefoon van Houria bij zijn vriendin teruggevonden.

Tijdens zijn verhoor gaf Gustavo Lasi de verkrachtingen toe maar ontkende de moorden. Hij beschuldigt zijn vrienden Santos Vera, 34-jarige tuinman, en Daniel Vilte, 28-jarige bouwvakker. Zij zouden hem bovendien onder invloed van drugs en alcohol hebben gedwongen om de twee vrouwen te misbruiken.

Aan La dépêche vertelde de advocaat van de families van Houria en Cassandre dat er nog veel onduidelijkheden waren. Hij hoopt dat de verdachten zullen toegeven en dat de familie’s eindelijk de waarheid zullen kennen. Het vonnis wordt op 16 mei verwacht.

Bladna.nl