Zoeken

Mohammed VI belt met Angela Merkel over Marokkaanse vluchtelingen

28 januari 2016 - 10:01 - Marokko

©

Koning Mohammed VI en Angela Merkel hebben gisteren telefonisch contact gehad over de ’Marokkaanse vluchtelingen’ die in Duitsland verblijven.

De twee leiders hebben besloten dat Marokkaanse migranten die geen vluchtelingstatus hebben gekregen, naar Marokko zullen worden teruggestuurd.

In een verklaring laat het koningshuis weten dat Koning Mohammed VI en de Duitse kanselier ook een meeting hebben gepland tussen de ministers van Binnenlandse zaken van beide landen om een snelle en "nauwe samenwerking" mogelijk te maken.

De Marokkaanse Koning en Angela Merkel hebben tevens besloten om sneller dossiers van asielaanvragen van Marokkanen te bestuderen en "zonder vertraging illegale migranten die moeten worden gerepatrieerd, naar Marokko terug te sturen.

Nog steeds volgens het koningshuis "beweren sommige illegale migranten ten onrechte dat ze vluchtelingen zijn, als gevolg van een oproep bestemd voor humanitaire doeleinden, maar die wordt uitgebuit door mensensmokkelnetwerken actief op beide oevers van de Middellandse Zee".

Bladna.nl