Zoeken

Ministerie annuleert besluit Fez: mannen en vrouwen wel naar dezelfde kapper

8 februari 2017 - 15:50 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft het besluit geannuleerd van de gemeenteraad van Fez. Mannen en vrouwen mogen opnieuw dezelfde kapsalons en schoonheidsinstituten bezoeken.

De maatregel is volgens het ministerie discriminerend en in strijd met de organieke wet van Lokaal Bestuur. Het wordt beschouwd als een poging van de PJD om de Marokkaanse samenleving te islamiseren.

In een rapport van de Wali van de regio Fez-Meknes Said Zniber aan de burgemeester van Fez wordt gesteld dat de beslissing van de gemeenteraad « in strijd staat met de bepalingen van de organieke wet van van Lokaal Bestuur Nr 14-113 in artikel 100 ».

De maatregel was eind januari door de gemeenteraad van Fez werd gestemd. Kapsalons en schoonheidsinstituten moesten volgens de tekst volledig gescheiden ruimtes voorzien voor mannen en vrouwen. De gemeenteraad had door de snelgroeiende controverse in een verklaring laten weten dat er nooit een dergelijke maatregel was gestemd en dat de gemeente enkel de sector wilde reguleren om de prostitutie te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team