Zoeken

Mini pizza’s met kefta

Mini pizza’s met kefta
Ingrediënten

Deeg

 500g bloem
 1 theelepel zout
 1 theelepel suiker
 25cl lauw water
 15g bakkersgist

Saus

 500g kefta (gehaktvlees)
 2 eetlepels boter
 Olie
 1 ajuin
 2 grote paprika’s
 1 blikje paddenstoelen
 2 teentjes knoflook
 1 blikje tomatenpuree
 1 blik gepelde tomaten
 1 laurierblad
 1 takje tijm
 Basilicum
 Oregano
 Peper
 Water
 Zout
 Kaas naar smaak

Deeg

Doe de bloem in een kom en maak een put in het midden. Doe in een andere kom het water, het suiker en de gist en meng goed. Voeg dit toe aan het bloem en kneed tot een gladde pasta. Laat het deeg 1 uur rusten. Snijd dan in cirkels volgens de gewenste grootte.

Saus

Snijd de paprika’s, het ajuin, de knoflook, de paddenstoelen en de gepelde tomaten in stukjes.

Doe de olie en de boter in een pan en warm op. Voeg het gehaktvlees toe en roer goed zodat het vlees loskomt.

Voeg de paprika en de paddenstoelen, de gepelde tomaten, de knoflook, tomatenpuree en alle kruiden behalve de oregano toe. Laat 30 minuten op een laag vuurtje sudderen. De saus mag niet te vloeiend zijn.

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een lichtjes geoliede bakplaat. Leg de deegvormpjes erop en doe op elke minipizza een beetje saus. Bestrooi met kaas naar smaak (mozzarella, parmezaan, blauwe kaas, geitenkaas, gouda enz.). Doe een beetje oregano op elke pizza.

Bak in de oven tot het deeg een mooi goudbruine kleur heeft. Dien warm op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 80 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl