Zoeken

Marrakech wil vrouwen beschermen tegen seksuele intimidatie op de bus

26 maart 2015 - 16:51 - Marokko

©

Alsa, Spaanse groep belast met het openbaar vervoer in Marrakech, heeft een overeenkomst gesloten met de Verenigde Naties om de veiligheid van vrouwen in het openbaar vervoer te verbeteren.

De overeenkomst voorziet een nieuwe module over vrouwengeweld in de basisopleiding van buschauffeurs. Ook komen er communicatiecampagnes om gebruikers van het openbaar vervoer bewust te maken van het fenomeen.

"Dit programma is ontstaan ​​uit het feit dat in steden over de hele wereld, dagelijks vrouwen en meisjes het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie en andere vormen van geweld in de openbare ruimte, met inbegrip van het openbaar vervoer en in hun eigen wijken", aldus een van de initiatiefnemers in een verklaring aan Le Matin.

Het initiatief is onderdeel van een programma van de Verenigde Naties voor gendergelijkheid. Acties werden reeds gevoerd in Caïro (Egypte), Quito (Ecuador), Kigali (Rwanda), New York (Verenigde Staten) en New Delhi (India). Alsa heeft de steun gekregen van het Spaans Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AECID).

Bladna.nl