Zoeken

Marokko jaagt op « zedenbrigades »

23 juni 2016 - 19:40 - Marokko

©

Niemand is de zaak van Chaimae vergeten. De jonge vrouw werd in Meknes door een populaire rechtbank veroordeeld voor spionage. Haar haren en wenkbrauwen werden als straf afgeschoren. Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft besloten om hard op te treden tegen dergelijk gedrag.

Onderminister Charki Draiss van Binnenlandse zaken verklaarde in het parlement dat instructies waren gegeven om mensen die zich boven de wet stellen te straffen. « We zullen dergelijke handelingen niet tolereren (...) Instructies werden gegeven om streng op te treden tegen mensen die de plaats willen innemen van instellingen die de wet moeten toepassen ».

Volgens Draiss zal « elke persoon of groep die zichzelf recht wil doen worden vervolgd ». Ook stelt de minister dat iedereen verantwoordelijk is en dat « er moet worden samengewerkt om de veiligheid van eenieder te garanderen ».

In de laatste maanden werd Marokko door meerdere zaken opgeschud waarbij burgers zelf het recht in handen namen. De zaak van Chaimae maar ook de mishandeling van een homoseksueel koppel in hun appartement in Beni Mellal zijn daar voorbeelden van.

Bladna.nl