Zoeken

Marokko gaat wet over huwen verkrachter hervormen

16 maart 2012 - 17:47 - Marokko

©

De wet volgens hetwelk een verkrachter niet wordt gestraft als hij zijn slachtoffer huwt, moet worden herzien volgens de minister van Solidariteit, Vrouwen en Familie, Bassima Hakkaoui.

Amina Filali, 16-jarige die vorige week zelfmoord pleegde om aan een huwelijk met haar verkrachter te ontsnappen, zorgt voor heel wat controverse in Marokko. Een hervorming van de wet wordt er met kracht opgeëist.

Bassima Hakkaoui erkent dat deze wet, die slachtoffers van verkrachting strafbaar stelt, een probleem is en belooft een nationaal debat aan te gaan voor de hervorming ervan.

Haar voorgangster, Nouzha Skalli, vraagt een onmiddellijke hervorming van het wetboek van strafrecht, om deze te doen overeenstemmen met de nieuwe grondwet, dat geweld tegen vrouwen expliciet verbiedt.

Communicatieminister Mustapha El Khalfi verklaarde hierover dat "het meisje twee keer werd verkracht, de eerste keer door deze man en de tweede keer omdat ze uitgehuwd is aan haar verkrachter". Hij verzekerde dat de regering artikel 475, die een huwelijk tussen verkrachter en slachtoffer mogelijk maakt, gaat hervormen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team