Zoeken

Marokko vraagt aan België onderzoek naar zelfverbranding Marokkaan (video)

24 april 2017 - 15:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Het ministerie van Marokkanen in het Buitenland heeft aan de Belgische autoriteiten gevraagd om onderzoek te doen naar de zelfverbranding van een Marokkaan enkele dagen geleden in Kortrijk.

De afdeling stelt te weten dat de zelfverbranding het gevolg is van problemen die het slachtoffer had met de Belgische arbeidsinspectie. Het ministerie zegt tevens maatregelen te hebben genomen in samenwerking met de Ambassade van Marokko in Brussel en de consul-generaal in Antwerpen die het slachtoffer in het ziekenhuis bezocht.

In een filmpje voor zijn wanhoopsdaad vertelde Chafik, eigenaar van een kapsalon in Kortrijk, hoe hij werd lastiggevallen door de sociale inspectie. De jongeman werkte sinds vijf jaar in Kortrijk. Volgens hem werd zijn kapsalon zo vaak gecontroleerd vanwege zijn Marokkaanse roots.

« Ze (nvdr: de Marokkanen) hebben niets te zeggen. Ze moeten hun rechten verdedigen. De stadsautoriteiten willen niet dat Marokkanen werken en onafhankelijk zijn, ze willen dat we ondergeschikten blijven. »

Chafik stak zichzelf afgelopen dinsdag in brand buiten de politierechtbank van Kortrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team