Zoeken

Marokko pakt verdachte onthoofding Nabil in Amsterdam

30 mei 2016 - 08:35 - Wereld

©

De Marokkaanse politie heeft een man gearresteerd die betrokken zou zijn bij de onthoofding van Nabil Amzieb in maart in Amsterdam.

Volgens de media is de verdachte de 23-jarige Omar A. Hij zou al bijna twee maanden geleden in Marokko zijn gearresteerd en wordt er ook van verdacht aan schietpartijen in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt te hebben deelgenomen.

Juriaan de Vries, advocaat van Omar A., noemt de arrestatie van zijn cliënt onterecht. « Het verbaast me heel erg dat Omar nog steeds in de cel zit, juist omdat de Nederlandse autoriteiten hebben laten weten dat hij géén verdachte is. »

Het hoofd van de 23-jarige Nabil werd op 9 maart voor shishalounge Fayrouz in Amsterdam gevonden. Een dag eerder was zijn lichaam in een uitgebrande auto aangetroffen. Nabil Amzieb zou het slachtoffer zijn geweest van een afrekening in de Amsterdamse onderwereldoorlog. De Nederlandse politie heeft 20.000 euro beloofd voor de tip die zal leiden tot de arrestatie van de man die het hoofd van de jonge Marokkaan achterliet.

Bladna.nl