Zoeken

Marokko was ooit een paradijs voor homoseksuelen

12 oktober 2014 - 21:01 - Marokko

©

Marokko heeft zich de laatste twee weken de woede van homoseksuele organisaties en activisten op de hals gehaald door de Britse Ray Cole en zijn Marokkaanse vriend tot een gevangenisstraf te veroordelen. Het land, onder druk gezet door de media, heeft de twee na slechts enkele dagen gevangenschap vrijgelaten. Maar wie wist dat Marokko ooit een paradijs voor homoseksuelen was...

BBC schreef een lang artikel over die tijd. In de jaren ’50 verbleven veel Britse en Amerikaanse homoseksuelen in Marokko om aan de sociale en politieke druk in hu eigen land te ontsnappen. In Marokko vonden ze tolerantie en verdraagzaamheid.

BBC vertelt het verhaal van William Burroughs, die in de jaren ’50 één van de meest populaire romans van die tijd schreef. Het boek was in de Verenigde Staten als obsceen beschouwd en verboden.

Het verhaal van Burroughs begon in Tanger, in een hotel genaamd El Muniria. Burroughs woonde jarenlang in de noord-Marokkaanse stad, waar hij verslaafd raakte aan hasj, maajoun en alcohol. In zijn boek mengt hij drugs, homoseksualiteit en zijn eigen levensverhaal.

De verslaggever van BBC is naar het hotel in Marokko teruggekeerd. Het hele verhaal (in het Engels) is hier te lezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team