Zoeken

Marokko opnieuw in race voor organisatie WK-2022?

11 juni 2015 - 12:30 - Sport

©

Het corruptieschandaal bij Wereldvoetbalbond FIFA, waarbij ook voorzitter Sepp Blatter betrokken is, zou positieve gevolgen kunnen hebben voor Marokko. Qatar, dat het WK-2022 moet organiseren, wordt eveneens van corruptie verdacht en zou daardoor de organisatie van het kampioenschap kunnen verliezen. Marokko is de meest geschikte kandidaat om de organisatie over te nemen.

In Marokko hebben sportverantwoordelijken er zonder twijfel al aan gedacht, net zoals de Franse radio RTL, die Marokko als de meest serieuze kandidaat beschouwt om het WK-2022 te hosten.

Marokko "stelde zich kandidaat voor de wereldkampioenschappen van 1994, 1998, 2006 en 2010. De wens van het land om het WK te hosten is niet meer aan te tonen. Bovendien organiseerde Marokko de twee laatste WK voor clubs", schrijft RTL.

Ook vermeldenswaardig is dat Marokko de stemming van het WK-2010 heeft gewonnen, maar dat er fraude werd gepleegd zodat de organisatie van het voetbalevenement aan Zuid-Afrika zou worden toevertrouwd.

Maar om het WK-2022 te mogen hosten - als de FIFA het van Qatar afneemt - dan zal Marokko een onberispelijk gedrag moeten tonen. Het koninkrijk wordt er namelijk door het Amerikaans gerecht ook van verdacht stemmen te hebben gekocht voor het WK-1998. Marokko zou een miljoen dollar aan Chuck Blazer hebben gegeven om minstens twee stemmen te kopen.

Bladna.nl