Zoeken

Marokko zet Italiaanse tv-ploeg land uit om reportage over kinderprostitutie

30 september 2016 - 17:10 - Marokko

©

Prostitutie in Marokko blijft een taboe onderwerp. Een Italiaanse tv-ploeg die in het koninkrijk was voor een reportage over kinderprostitutie ondervond dat eerder deze week.

Het team van het bekend Italiaans televisieprogramma « Le Iene » was in Marrakech om een reportage te maken over de prostitutie van minderjarigen in de rode stad.

Op woensdag, tijdens een interview met de protagonist van de reportage, verschenen plots een tiental politieagenten die beslag legden op het materieel en de opnamen.

Een lid van de tv-ploeg en de protagonist werden gearresteerd. Luigi Pelazza werd al na enkele uren vrijgelaten. Hij werd samen met zijn ploeg naar de luchthaven gebracht en op een vlucht naar Italië gezet.

« We hebben niet eens de kans gehad om de Italiaanse ambassade te waarschuwen. We werden ervan beschuldigd minderjarigen zonder toestemming te filmen. Ze wilden beslag leggen op het beeldmateriaal en dat deden ze dus ook ", aldus Pelazza.

Tijdens de twee dagen die de ploeg in Marokko doorbracht, verzamelden de verslaggevers veel informatie over een groot kinderprostitutie netwerk. De slachtoffers zijn gemiddeld 14 jaar en worden tussen 300 en 400 euro betaald.

Bladna.nl