Zoeken

Marokko denkt aan speciale politie tegen niet-vasters tijdens Ramadan

1 juli 2014 - 16:40 - Marokko

©

Volgens Al Ayam werkt Marokko aan de oprichting van een nieuwe politie-eenheid gewijd aan de strijd tegen alles wat het geloof van Marokkanen zou kunnen ondermijnen.

De nieuwe politiedienst zou onder meer moeten uitkijken naar volwassenen die niet vasten tijdens de maand Ramadan en in het openbaar eten.

Het weekblad meldt dat de oprichting van een dergelijke politie-eenheid werd besproken nadat er melding werd gedaan van een groepje mensen dat aanmoedigt om tijdens de Ramadan in het openbaar te eten.

Al Ayam schrijft onder meer over de Raad van ex-moslims en de Alternatieve Beweging voor Individuele Vrijheden (Mali), waarvan de leden het recht eisen om tijdens de Ramadan in het openbaar te eten. Het weekblad beschouwt ze als proselieten die een buitenlands agenda dienen.

Beide bewegingen rechtvaardigen hun actie met een artikel uit de Marokkaanse grondwet dat vrijheid van geloof garandeert. In de grondwet staat echter ook dat Islam de officiële staatsgodsdienst is in Marokko.

Volgens overeenkomstige bronnen werd er momenteel nog geen speciale politiedienst opgericht. Wel mag elke politieagent ingrijpen als er in het openbaar wordt gegeten. Zonder reden overdag het vasten breken tijdens de Ramadan is in Marokko strafbaar met een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden.

Update

Een verantwoordelijke bron van de Marokkaanse politie heeft de oprichting ontkend van een speciale eenheid om op mensen die niet vasten tijdens Ramadan te jagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team