Zoeken

Marokko pakt Algerijn betrokken bij moord op Franse gids Hervé Gourdel

26 januari 2015 - 11:55 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft na maanden onderzoek een Algerijnse terreurverdachte gearresteerd die bij de moord op de Franse gids Hervé Goudel betrokken zou zijn.

De verdachte zou een aanhanger zijn van de terreurgroep Jund Al-Khilafa in Algerije. Dat meldde het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken zondag in een verklaring.

Nog steeds volgens de afdeling werd een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen, wapens en communicatie-apparatuur in het bezit van de man gevonden. De spullen waren opgeslagen in de regio tussen Beni Drar et Ahfir.

De verdachte werd in Bni Drar, regio Oujda, gearresteerd. Hij reisde met een andere man die actief door de politie wordt gezocht.

Hervé Gourdel was in september vorig jaar ontvoerd en onthoofd door de ’Soldaten van het Kalifaat’, een Algerijnse terreurgroep die samenwerkt met de Islamitische Staat. De leider van de groep werd onlangs door Algerijnse soldaten gedood in de buurt van Boumerdes. Het lichaam van de Franse gids werd pas deze maand teruggevonden en wordt vandaag naar Frankrijk gerepatrieerd.

Bladna.nl