Zoeken

Marokkanen slachtoffer racistische aanval in Spanje

4 maart 2016 - 13:20 - Marokko

©

De Guardia Civil heeft een 51-jarige Spanjaard gearresteerd voor de mishandeling van twee Marokkaanse mannen. De politie gaat uit van een racistische aanval.

Een van de slachtoffers werd met ernstige hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie bevestigde dinsdag de arrestatie van de hoofdverdachte.

De agressie vond dinsdag rond 9 uur ’s morgens plaats. De twee slachtoffers zaten in een café toen een groepje mannen het café binnenliepen. Een van hen begon de twee Marokkanen te provoceren. "Hé Arabieren, wat doen jullie hier, ga terug naar jullie land..."

De twee slachtoffers vroegen het groepje om hen met rust te laten, tevergeefs. Een man liep naar de Marokkanen toe en sloeg één van hen in het gezicht. De andere leden van het groepje mengden zich ook in het gevecht. Een verdachte greep naar een fles en sloeg één van de slachtoffers op het hoofd.

De hoofdverdachte is reeds bekend bij de politie en werd eerder al veroordeeld voor geweld. De politie zoekt naar de andere leden van de bende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team