Zoeken

Marokkaanse vrouwen in Dubai veroordeeld voor gijzeling en foltering

26 mei 2016 - 20:50 - Marokko

©

Vijf Marokkaanse vrouwen werden eerder deze week in Dubai schuldig bevonden aan ontvoering, gijzeling en marteling. Ze werden tot 2 en 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Het slachtoffer, een Marokkaanse schoonheidsspecialiste, werd op 19 september vorig jaar bij een taxistandplaats in de wijk Al Nahda ontvoerd. Ze werd in een auto geduwd en naar een appartement gebracht. De gijzelneemsters scheurden haar paspoort kapot en mishandelden haar. Ze werd vervolgens uitgekleed en gefilmd.

Het filmpje werd naar haar broer in Marokko gestuurd met een aanvraag tot losgeld van 7 miljoen dirham. De broer van het slachtoffer beloofde twee dagen later het geld te sturen. Hij belde daarop naar een vriend in Dubai die de politie waarschuwde.

De politie spoorde de gijzelneemsters in een recordtijd op en arresteerde hen in het appartement waar het slachtoffer werd vastgehouden.

Een Egyptische zakenman, twee andere Marokkanen en een Ethiopische vrouw werden eveneens gearresteerd. Allen werden tot diverse gevangenisstraffen veroordeeld en zullen na hun straf het land worden uitgezet.

Bladna.nl