Zoeken

Marokkaanse overheid aan Marokkanen in Nederland: twijfel niet aan onze steun!

19 mei 2014 - 21:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Anis Birou, Marokkaanse minister van onderdanen in het buitenland, heeft een krachtige boodschap gezonden aan Marokkanen in Nederland, waarin hij hen verzekert van de steun van Marokko na de "minder Marokkanen" uitspraken van PVV-leider Geert Wilders.

Volgens CNN raadt Anis Birou aan Marokkanen in Nederland aan om hulp te zoeken bij de Nederlandse overheid in de strijd tegen het racisme, waarvan Geert Wilders de aanstichter is.

Anis Birou verklaarde onder meer: "Denken jullie echt dat verantwoordelijken in Nederland niets zullen doen (tegen Wilders)? En twijfelen jullie ook maar één moment aan het patriottisme van Marokkaanse verantwoordelijken?"

De bewindsman wees daarbij ook op de bijdrage van Marokkanen aan de ontwikkeling van hun verblijfsland.

"De Nederlandse gemeenschap heeft Marokkanen nodig... Jullie mogen de inspanningen van jullie land om jullie belangen te beschermen niet onderschatten. Deze doet zijn best om pogingen om jullie te schaden te blokkeren."

Medio mei had minister Opstelten van Veiligheid en Justitie in Den Haag de Marokkaanse minister van onderdanen in het buitenland ontvangen. Zij bespraken toen de samenwerking tussen Nederland en Marokko in de strijd tegen eergerelateerd- en familiegeweld en de terugkeer van Marokkaanse illegalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team