Zoeken

Marokkaanse kandidate Miss België slachtoffer racisme?

12 januari 2015 - 21:55 - Wereld

©

Kawtar Riahi Idrissi, kandidate voor Miss België van Marokkaanse afkomst, is er zeker van. Zij haalde de finale niet vanwege racistische overwegingen en is het slachtoffer van de Charlie Hebdo zaak.

"Ze hebben niet mij in de top 3 geplaatst omdat ik van Noord-Afrikaanse afkomst ben en omdat ik het slachtoffer ben van de zaak Charlie Hebdo. Hier is de reden. #Racisme", aldus de jonge vrouw op haar Facebook na haar uitschakeling.

Volgens de Marokkaanse heeft een lid van het organiserend comité aan een kennis verteld dat hij haar niet in de top 3 had geplaatst vanwege de recente terreuraanslagen in Parijs. Het organiserend comité wijst deze beschuldigingen van de hand.

"We hebben Misses gehad met Turkse, Tsjechische en Congolese roots. In de afgelopen jaren eindigden drie kandidates van Noord-Afrikaanse afkomst in de top 3. Men kan ons in geen geval van racisme beschuldigen. Het is dom om te zeggen dat ze het slachtoffer is van de zaak Charlie Hebdo. Bovendien werd Kawtar door de andere kandidates tot coolste Miss verkozen", zegt Darline Devos, voorzitster van het comité Miss België aan Sud Info.

Het bericht op het Faccebook-account van Kawtar Riahi Idrissi werden intussen verwijderd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team