Zoeken

Marokkaanse minister zet journaliste uit parlement vanwege ongepaste kledij

16 april 2014 - 20:33 - Marokko

©

Een Marokkaanse journaliste werd eerder deze week door minister Elhabib Choubani uit het Parlement gezet, omdat ze naar zijn mening onfatsoenlijk gekleed was.

De minister hield Khadija Rahali tegen bij de ingang van de audiëntiezaal van het parlement, waar ze de verkiezing van een nieuwe parlementsvoorzitter moest bijwonen.

Hij vroeg haar of ze in het parlement werkte, waarop ze uitlegde dat ze journaliste was. Toen kreeg ze van Choubani te horen dat haar kleding niet fatsoenlijk was en dat ze het parlementsgebouw onmiddellijk moest verlaten.

De jonge vrouw stortte in tranen uit in de hal van het Parlement. Het gedrag van de minister was volgens haar extreem beledigend.

Kledij van Rachida Rahali toen ze door minister Elhabib Choubani uit het Parlement werd gestuurd

Kamerleden hebben in solidariteit met de - heel gewoon geklede - journaliste de zaal verlaten. Khadija Rahali weigerde bovendien het Parlementsgebouw te verlaten, omdat Choubani het recht niet heeft om bezoekers weg te sturen. De reactie van Elhabib Choubani werd unaniem veroordeeld door Marokkaanse vrouwenorganisaties.

In 2001 had Abdelilah Benkirane, toen nog geen Premier, een cameraman van televisiezender 2M gedwongen om het parlement te verlaten omdat ook hij niet deftig gekleed was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team