Zoeken

Marokkaanse Kokito verzamelt hoofden in Syrië

5 augustus 2014 - 00:21 - Marokko

©

Mohamed Hamdouch aka Kokito haalde deze week wereldwijd de krantenkoppen en niet op de mooiste manier. In een filmpje dat enkele dagen geleden op jihadistische websites werd geplaatst, poseert de Marokkaanse strijder trots met de hoofden van mensen die hij zelf heeft vermoord in Syrië.

In een artikel schrijft een journalist van de Spaanse krant El Pais uitgebreid over het ongewoon parcours van deze 28-jarige Marokkaan. Kokito is afkomstig uit Fnideq, in het noorden van Marokko, waar hij op de markt werkte. Vandaag de dag is hij één van de meest machtige leiders van de terroristische organisatie Islamitische Staat van Daesh.

Mohamed Hamdouch werd als strijder aangeworven door Mustapha Maya Amaya. Amaya, bekende Jihadwerver, werd enkele maanden geleden gearresteerd in Melilla, bezette Spaanse enclave in het noorden van Marokko.

Kokito verliet Europa via de andere Spaanse enclave in het noorden van Marokko, Sebta. Hij werd bij zijn terugkeer naar Marokko vergezeld door een Spaanse vrouw die zich tot de Islam heeft bekeerd en met wie hij later in Syrië is getrouwd. Kokito is zodanig geïndoctrineerd dat hij aan zijn kersverse vrouw een bomgordel als huwelijkscadeau gaf.

Het is niet echt duidelijk hoe de jonge Hamdouch, een echte computernerd volgens zijn kennissen in Fnideq, zich zo heeft laten brainwashen om uiteindelijk net zoals de broer van zijn Spaanse vrouw, een hoofdenverzamelaar te worden in conflictgebieden.

Een familielid van Mohamed Hamdouch vertelde aan El Pais dat de strijder en zijn vrouw nog in leven zijn. Als Kokito naar Marokko terugkeert zal dat niet in vrede zijn. Hij beloofde op sociale netwerken dat hij enkel naar Marokko zal terugkeren om er "zijn eigen Jihad" uit te voeren en hoofden af te snijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team