Zoeken

Marokkaanse jihadstrijder vertelt over misdaden Islamitische staat

17 september 2015 - 22:08 - Marokko

©

Een Marokkaan uit Boujniba vertrok ruim een jaar geleden samen met zijn vrouw naar de Islamitische staat. Mohamed Said Tifani werd intussen gevangen genomen door Koerdische strijders. Vanuit zijn cel vertelt hij aan Al An met veel bitterheid over zijn ervaring bij de terreurorganisatie.

Mohamed Said Tifani legt uit dat hij bij zijn aankomst in Syrië in een IS-kamp werd getraind. Hij leerde er wapens en explosieven gebruiken alvorens naar Irak te worden gestuurd. Zijn vrouw werd intussen naar een IS-kamp voor vrouwen gezonden.

Na zijn terugkeer in Syrië vroeg hij naar zijn vrouw en kreeg te horen dat een zekere Abou Mouad haar had meegenomen naar Homs. Toen hij aan een kampverantwoordelijke vroeg hoe dat mogelijk was, werd hem gezegd dat hij daar zelf toestemming voor had gegeven. Niet dus!

Mohamed vertrok naar Homs om zijn vrouw terug te vinden maar dat lukte hem niet. Hij ontdekte na lang zoeken dat ze bij een jonge strijder genaamd Rakka verbleef maar nog voor hij haar kon terughalen werd hij gevangen genomen door de Koerden.

Vanuit zijn cel uit hij de wens om terug naar Syrië te vertrekken om zijn vrouw terug te vinden en vervolgens naar Marokko terug te keren. Daesh verklaarde hem in juni dood. Video!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team