Zoeken

Marokkaanse trouwt met medegevangene om uitzetting te vermijden

14 december 2014 - 19:32 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrouw is met haar Spaanse medegevangene getrouwd om politiek asiel aan te vragen in Spanje en een uitzetting te vermijden.

De vrouw wordt momenteel vastgehouden in de gevangenis van Fontcalent. Ze trouwde op 4 oktober met haar medegevangene, zodat ze na haar straf niet wordt uitgezet.

De Spaanse vrouw met wie ze trouwde vertelde aan lokale media hoe ze waren getrouwd en dat ze deze week een afspraak hebben op het gemeentehuis om de situatie van de Marokkaanse in orde te brengen.

Als het homohuwelijk haar uitzetting niet voorkomt, dan zal haar advocate een aanvraag tot politiek asiel indienen vanwege homoseksualiteit. "Homoseksualiteit is een misdaad in Marokko en kan ertoe leiden dat mijn cliënte en haar familie worden lastiggevallen door de Marokkaanse autoriteiten", aldus de raadsvrouw.

Volgens website Información begonnen de twee vrouwen in de gevangenis in Algeciras te daten. Na haar vrijlating vroeg de Spaanse vrouw de overplaatsing van haar kersverse echtgenote naar de gevangenis van Fontcalent, zodat ze dichter bij elkaar zouden zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team