Zoeken

Marokkaanse FBI rolt bende zware criminelen op

19 april 2015 - 16:27 - Marokko

©

De nieuwe politiedienst BCIJ heeft zeven leden van een criminele bende gearresteerd. De bende is betrokken bij meerdere moorden en diefstallen in het land.

Volgens het ministerie van Binnenlandse zaken is de bende betrokken bij een gewelddadige inbraak begin april in een villa in Agadir. De daders gijzelden en mishandelden de eigenaar van de villa en maakten 260.000 dirham en een Volkswagen Golf buit.

In Had Soualem zou een kruidenier eveneens het slachtoffers zijn geweest van de bende. Tijdens een overval in zijn winkeltje werd hij doodgeschoten. De bende wordt van nog meer misdaden in Agadir, El Jadida, Safi, Marrakech, Meknes en Berrechid verdacht.

Onderzoek leidde de agenten van de BCIJ naar Sidi Allal Bahraoui, Bir Jdid, Chemmaïya en Marrakech. Twee auto’s, geld, een vuurwapen, giftige producten, Marokkaanse en buitenlandse nummerplaten en inbraakmateriaal werden tijdens de operatie in beslag genomen.

Het ministerie laat weten dat het onderzoek nog bezig is en dat er nog meer leden van de criminele bende worden gezocht.

Bladna.nl