Zoeken

Passagiersbus uit Marokko betrokken bij zwaar ongeval in Frankrijk

31 augustus 2014 - 22:15 - Marokkanen in het buitenland

©

Een vrachtwagen is zondagmorgen ingereden op een passagiersbus afkomstig uit Marokko. Het ongeval gebeurde op de A8 snelweg nabij Aix-en-Provence in het zuidoosten van Frankrijk. Een twintigtal mensen raakten gewond.

De bus met Italiaans kenteken was vrijdag uit Casablanca vertrokken en reed richting Italië waar het merendeel van de passagiers wonen. Aan boord van de bus zaten 49 mensen, waaronder 24 kinderen volgens Franse media.

Bij het ongeval, dat rond 5:30 gebeurde ter hoogte van de Franse stad Ventabren, raakten 24 mensen gewond, waaronder vijf kinderen en de vrachtwagenchauffeur. Alle gewonden mochten na de nodige zorgen te hebben gekregen, het ziekenhuis verlaten.

Passagiers die ongedeerd bleven werden eerst naar het wegrestaurant van Ventabren gebracht. Nadien stelde de burgemeester een zaal beschikbaar om de passagiers tijdelijk onderdak, water- en sanitaire voorzieningen te bieden.

Vrachtwagen die op de bus is ingereden
Bus afkomstig uit Marokko

Koning Mohammed VI betuigt medeleven

Koning Mohammed VI betuigde later in de dag zijn medeleven met de slachtoffers en besloot de ziekenkosten van de Marokkaanse gewonden te betalen. Dat meldt het koningshuis in een verklaring zondag.

Het is niet duidelijk of vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap de slachtoffers hebben ontmoet. Wel zorgde het consulaat van Marokko voor een nieuwe bus. Volgens Franse media moesten de slachtoffers vanavond hun reis naar Italië hervatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team