Zoeken

Marokkaanse burgemeester met Mercedes SUV functiewagen ontslagen

29 juli 2014 - 16:48 - Marokko

©

De publicatie van een foto waarop hij poseert met zijn functiewagen, een Mercedes SUV, heeft zijn vertrek zonder twijfel bespoedigd. Het ontslag van burgemeester Hicham Hamdani van Sidi Slimane werd vrijdag door Premier Abdelilah Benkirane besloten tijdens een regeringsraad. Hamdani, Lid van de Constitutionele Unie (UC) wordt verdacht van verduistering van publieke middelen en fraude.

Het nam enkele maanden en meerder rapporten in beslag om de ambtstermijn van Hassan Hamdani, burgemeester van Sidi Slimane op een kleine 100 kilometer ten noorden van Rabat, voortijdig te beëindigen.

Rapporten opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken over Hassan Hamdani tonen ernstige overtredingen en mankementen aan. Er wordt hem onder meer het wanbeheer van zijn stad verweten. Een ander rapport, ditmaal opgesteld door de Regionale Rekenkamer, bevestigt het wanbeleid van de nu voormalige burgemeester.

Maar de problemen van Hamdani zijn niet recent. De man wordt al jaren in het oog gehouden. In 2011, terwijl hij voor de rechter moest verschijnen voor vervalsing en identiteitsdiefstal, vond Hamdani er niets beter op dan zich kandidaat te stellen voor de Parlementsverkiezingen. Hij werd hetzelfde jaar tot een ​​voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld.

Om het ontslag zonder incidenten uit te voeren, heeft de politie maandag grote middelen ingezet. Tientallen politieagenten omringden maandagochtend het Stadhuis en zette de omgeving af, om te vermijden dat de aanhangers van Hicham Hamdani belastende dossiers en bewijzen van de verduisteringen, waaronder zijn Mercedes SUV, zouden doen verdwijnen. Ondanks de massale aanwezigheid van agenten, was de politie niet in staat om hevige protesten van voor-en tegenstanders van de burgemeester te vermijden.

Bladna.nl