Zoeken

Marokkaanse beschuldigd van bidden op werk verliest job in België

26 maart 2014 - 21:21 - Marokko

©

Habiba Zerouani, een Marokkaanse die ruim 14 jaar voor het OCMW van Sint-Joost in België heeft gewerkt, werd ontslagen omdat ze ervan wordt verdacht op haar werk te hebben gebeden en Arabisch te hebben gesproken.

Habiba, die het kuisteam leidde, zou volgens het OCMW ook aan bewoners hebben verboden om alcohol te drinken en sommige collega’s hebben beledigd.

In een verklaring aan Reuters bevestigt de vrouw dat ze soms Arabisch sprak met collega’s omdat sommigen niet goed Frans spreken. "Sommige kuisvrouwen spreken nauwelijks Frans, hoe kunnen ze me anders begrijpen?"

Zij ontkent echter ooit op haar werk te hebben gebeden. "Kijk naar mij, ik ben een moslim, ja dat is waar, maar ik kleed me zoals jij, ik draag geen hoofddoek. Mijn geloof belijd ik thuis, niet op mijn werk. Ik heb nog nooit op mijn werk gebeden, daar is zelfs geen geschikte ruimte voor."

Habiba heeft besloten om het OCMW voor de rechter te slepen. Zij begrijpt gewoon niet wat haar op haar 56e overkomt, een leeftijd waarop het bijna onmogelijk is om een ​​baan te vinden. Een waarschuwing of een berisping was volgens haar genoeg geweest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team