Zoeken

Marokkaans kind zwanger na verkrachtingen

21 januari 2015 - 22:51 - Marokko

©

Meknes wordt opgeschud door een nieuw schandaal. Een 12-jarig meisje raakte zwanger na herhaaldelijk te zijn misbruikt door twee mannen.

Het kind was melk voor haar broertje gaan halen toen ze bij de apotheker flauwviel. Een vrouw hielp haar en bracht haar naar het ziekenhuis. Daar ontdekten de dokters dat het kind vijf maand zwanger was. De geschrokken vrouw vergezelde haar kort daarop naar de politie waar het kind vertelde hoe ze herhaaldelijk was verkracht door een buurman en een andere man bij wie ze af en toe ging kuisen.

De kleine Dounia wist niet dat ze een baby verwachte schrijft Al Akhbar. Haar moeder wist niets van de misbruiken. Wel begreep ze waarom haar dochtertje al maanden depressief was.

Het kind vertelde aan de politie dat de buurman haar het eerst had verkracht. Hij profiteerde van een dag waarop ze alleen thuis was om het huis binnen te dringen en haar onder bedreiging van een mes te misbruiken. De tweede verdachte is een 60-jarige autobewaker bij wie ze soms moest gaan kuisen tegen enkele dirhams.

De twee verdachten staan in Meknes terecht en riskeren van 10 tot 20 jaar gevangenisstraf. Schandelijk is dat beide mannen voorlopig vrij zijn. DNA-analyses zullen moeten aantonen wie de vader is. Mensenrechtenorganisatie AMDH heeft minister Mustapha Ramid over de zaak geschreven maar heeft nog geen antwoord gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team