6 oktober 2014 - 20:15 - Wereld
Nizar El Hajjaoui, Marokkaan uit België, neemt deze week deel aan het wereldkampioenschap pizza in de Italiaanse stad Rome.
De Marokkaanse kok is kandidaat in twee categorieën: Margherita en Calzone op maandag en dinsdag. Als hij zich kwalificeert dan neemt hij woensdag deel aan de finales.
Eerder won de Marokkaanse kok de titel van beste pizzabakker. Hij eindigde ook 18e op het EK-pizza en 31e op het laatste wereldkampioenschap in Rome.
Aan de Belgische krant DH vertelde Nizar hoe hij zijn pizza Margherita maakt: "eerst een laagje pikante tomatensaus, verse basilicum, oregano en olijfolie. Nog een beetje goede mozzarella en voilà".
Nizar El Hajjaoui vergeet zijn Marokkaanse roots niet in zijn keuken. In zijn pizzadeeg voegt hij altijd een beetje griesmeel toe, om een "lichte, krokante en goudbruine deeg" te verkrijgen.
Leider Mocro Maffia op de vlucht, koninklijke familie Nederland bezorgd
WK 2030: Marokko verwacht enorme economische boost
Amerikaanse legerverantwoordelijke waarschuwt voor oorlog Marokko-Algerije
Verkiezing jongste vrouwelijke burgemeester van Marokko ongeldig verklaard
Marokkaanse huishoudens iets optimistischer over toekomst
Zangeres Leigh-Anne Pinnock schittert tijdens soloreis in Marrakech (foto’s)
Leider Mocro Maffia op de vlucht, koninklijke familie Nederland bezorgd
België stuurt een inlichtingenofficier naar Marokko
Spanje zet AI-drones in om grens met Marokko te controleren
Marokkaanse influencer slachtoffer racistische aanval in Parijs
Tunesië organiseert Maghreb-top zonder Marokko
Marokkaanse consul in Den Bosch overleden
Bezorgdheid in Spanje na onverwachte landing officiële Marokkaanse helikopter
Influencer Armani krijgt hulp van Nederland na blind date-schandaal in Marokko