Zoeken

Marokkaan riskeert 40 jaar cel voor slavernij in Spanje

26 november 2014 - 15:38 - Wereld

©

Een Marokkaanse ondernemer staat deze week terecht in het zuiden van Spanje, omdat hij zijn werknemers jarenlang als slaven heeft behandeld. Hij riskeert 40 jaar gevangenisstraf en tienduizenden euro’s aan boetes.

De verdachte is eigenaar van een textielbedrijf in Marokko. Hij bood aan vijf van zijn werknemers om in de regio van Huelva in Spanje te komen werken. Hij beloofde hen een salaris van 1500 euro, een woning en vrije zondagen. Hij vroeg per werknemer 7500 euro om hun verblijf- en werkvergunning te regelen.

Eenmaal in Spanje werden de vijf werknemers gedwongen om 12 tot 15 uur per dag te werken met een uurtje lunchpauze. Wie over de lange dagen klaagde werd verbaal en fysiek bedreigd.

Volgens de advocaat van de slachtoffers, bedreigde de verdachte zijn werknemers en verbood hen om met elkaar te praten. Ook zou hij herhaaldelijk geweld hebben gebruikt.

Een gevangenisstraf van 40 jaar en een boete van 6 euro per dag gedurende 160 maanden werden tegen hem geëist. Voor de fysieke en psychologische schade werd 60.000 euro per werknemer gevraagd.

Bladna.nl