Zoeken

Marokkaan niet vergoed na 13 jaar onterecht in gevangenis

19 februari 2015 - 14:19 - Wereld

©

Abderrahim El Jabri bracht 13 jaar door in een Franse gevangenis voor een moord die hij niet had gepleegd. Frankrijk wil hem echter niet vergoeden omdat er geen spoor zou zijn van zijn gevangenschap.

In 1997 werd Abderrahim El Jabri in het Franse Lunel veroordeeld voor de moord op een drugsdealer. Hij was toen samen met een andere Marokkaan, Abdelkader Azzimani, betrokken bij een drugshandel en was dus de ideale verdachte. Hij werd bovendien door twee getuigen erkend. Zowel El Jabri als Azzimani werden tot 20 jaar gevangenis veroordeeld.

Maar na dertien jaar kwamen de twee getuigen terug op hun verklaringen. Een DNA test toonde daarop aan dat El Jabri en Azzimani de moord niet hadden gepleegd.

In november vorig jaar hebben de advocaten van de twee mannen een schadevergoeding aangevraagd. Maar de autoriteiten zeggen geen bewijs van hun detentie te kunnen vinden.

De advocaten blijven echter optimistisch. Een tweede procedure is aan de gang bij de rechtbank van Nimes, die zich waarschijnlijk wel voor een vergoeding zal uitspreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team