Zoeken

Marokkaanse Mustapha Ben Barka wordt minister in Mali

19 september 2013 - 21:41 - Wereld

©

Mustapha Ben Barka, 36, werd begin september tot minister benoemd in de Malinese regering van Premier Oumar Tatam. De 36-jarige Marokkaan werd belast met de bevordering van investeringen en privé initiatieven.

De in Parijs geboren minister is de neef van Souheil Ben Barka, voormalig baas van het Marokkaans Cinematografisch Centrum. In Marokko is de jonge minister afkomstig uit Guelmim.

Volgens waarnemers is de benoeming van Mustapha Ben Barka in de nieuwe regering van Mali, een erkenning van de rol van Marokko in de Malinese crisis.

Mustapha Ben Barka begon zijn carrière als analist bij de National Bank of Canada waarna hij voor de Marokkaanse groep FinanceCom in Senegal ging werken.

Zijn oom Souheil Ben Barka werd in Tombouctou geboren en was een bekende filmmaker. Hij maakte onder andere ’Amok’ in 1982. Hij is tevens de oprichter van de bioscoopketen ’Dawliz’ in Marokko. Een aantal jaren geleden veranderde hij de bioscoopzalen in hotels.

Koning Mohammed VI was donderdag aanwezig op de officiële inauguratie van de nieuwe president van Mali, Ibrahim Boubacar Keita.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team