Zoeken

Marokkaan 15 jaar cel in voor moord op bejaarde Fransman

2 april 2014 - 18:19 - Wereld

©

Een man van Marokkaanse afkomst werd dinsdag in het zuiden van Frankrijk veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de moord op een 85-jarige man. Abdelaziz Chentouf, 28, had de oude man in december 2011 doodgeschopt.

Chentouf, straatkind in Marokko, verstopte zich op zijn 12e in een bus en belandde eerst in Spanje. Na korte tijd vertrok hij naar Frankrijk waar hij al snel opnieuw lijm begon te snuiven. Hij was daar op zijn 6e aan verslaafd geraakt in Marokko. Drugs, alcohol, diefstal en geweld leverden hem in 2004 een eerste gevangenisstraf van 7 jaar.

In 2011 kwam de bejaarde André Arblade om het leven bij een roofoverval gepleegd door Chentouf. De oude man werd 77 dagen in coma gehouden, maar bezweek aan zijn verwondingen. De aanval was woest. Het onderzoek toonde aan de Chentouf onder de invloed van alcohol had gehandeld.

Abdelaziz Chentouf werd tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Het Openbaar ministerie had een minimumstraf van 18 jaar gevraagd. Na zijn detentie zal hij naar Marokko worden teruggestuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team