Zoeken

Marokkaan die slechte kwaliteit wegen aantoonde vrijgelaten

9 februari 2016 - 20:30 - Marokko

©

Abderrahmane El Mekraoui is vrijgelaten. De jongeman was een week geleden gearresteerd na een video te hebben gedeeld waarin hij de slechte kwaliteit van een nieuwe weg in zijn gemeente toonde.

De jongeman werd maandag voorwaardelijke vrijgelaten dankzij de sterke mobilisatie op sociale media in Marokko en in het buitenland.

In de video toonde Abderrahmane de slechte kwaliteit van de weg door het beton gewoon met zijn handen te breken. Hij vroeg toen aan Khalid Anouiked, voorzitter van de gemeente Jemaat Sehim, om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

De gemeentevoorzitter reageerde woedend en deed aangifte tegen Abderrahmane voor laster. Duizenden Marokkanen steunden in de afgelopen dagen de jongeman met de hashtags #‏كلنا_عبد_الرحمان‬ (Wij zijn allemaal Abderrahman) en ‫#‏شدونا_كاملين‬ (Arresteer ons allemaal).

Het ministerie van Vervoer heeft intussen op het filmpje gereageerd en stelt dat de aanleg van de weg niet van het ministerie afhangt en dat de afdeling daar dan ook niet voor verantwoordelijk is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team